Türkiye’deki Elektrikli Araç Sayısı 2022

Türkiye’de benzinli ve dizel araçlar tarihe mi karışıyor? Belki hemen değil ama çok yakın gelecekte bu soruyu evet olarak yanıtlamak kuvvetle muhtemel. Türkiye 2022 elektrikli araç satış rakamları da bunu açıkça gösteriyor!

Türkiye’deki Elektrikli Araç Sayısı 2022

Karbon emisyonunun her geçen gün artarak sürdürülebilir yaşamı tehlikeye sokması ve fosil yakıt kaynaklarının kısıtlılığı, tüm dünyayı bu konularda yeni çözümler üretmeye sevk ediyor. Devletlerin her biri kendi özelinde konuyla ilgili çeşitli politikalar geliştirirken, esasında hepsi ortak bir çözümde buluşuyor! Peki, bu çözüm ne mi?

Toplum genelinde elektrikli araçların (EV) kullanımını yaygınlaştırmak! Ayrıca veriler esas alındığında, EV kullanımının yaygınlaşması durumunda Türkiye’nin fosil yakıtta dışa bağımlılığının azalacağı da öngörülüyor. Tam da bu sebeple EV kullanımı, Türkiye’deki ulaşım ve enerji otoritelerinin de özellikle üzerinde durduğu konuların başında yer alıyor. TEHAD’ın (Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği) son yedi yıla dair sunduğu rakamlar, bu konuda umut ışığının giderek arttığını gösteriyor!

1. Yıllar Göre Türkiye’de Elektrikli ve Hibrit Araç Sayısı

Doğa dostu bir ulaşım sunan elektrikli araçlar ülkemizde her geçen gün yaygınlaşıyor. Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD), 2022 yılında Türkiye’deki elektrikli araç sayısının 2021 yılına göre yüzde 188 artışla toplamda 8 bin 210 adede ulaştığını ifade ediyor. Elektrikli araçların sokaklarda görünür hale gelmesi ve şarj istasyonu sayılarındaki artış, elektrikli araç kullanım oranlarını da yükseltiyor.

2. Türkiye’nin 2022 Elektrikli ve Hibrit Araç Satış Rakamları

Türkiye elektrikli araba sayısı geçen yıla kıyasla artarken hibrit araç sayısı ise bin 789 adetlik düşüş yaşadı. 2022 yılında ülkemizde toplam 8 bin 210 yüzde 100 elektrikli araç satışı, 19 bin 126 adet ise hibrit otomobil satışı gerçekleşti. BMW, 2021 yılına göre satış miktarını artırarak, Türkiye elektrikli araç sayısını 2 bin 193'e çıkardı ve lider konumuna yerleşti.

Türkiye’deki EV ve hibrit araç satış oranları yıllık periyotta düzenli bir artış izliyor. Ancak bu araçların kullanımı konusunda ülkemiz ne yazık ki hala Avrupa’nın oldukça gerisinde. Hedeflenen rakamlara ulaşmak ise ancak bu konuda daha çok bilinçlenmek ile mümkün! Siz de elektrik enerjisi ile çalışan araçlar hakkında daha fazla bilgi almak içinHedef Filo web sitemizde yer alan (EV) Elektrikli Araç rehberimizi ziyaret edebilirsiniz!