Tesla’nın İlk Elektrikli Pick-Up Aracı Görücüye Çıktı

Tesla’nın ilk elektrikli pick-up modeli Cybertruck, Kaliforniya’da düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. Tasarımı ile herkesi şaşırtan elektrikli pick up aracın en büyük iddiası ise zırhlı ve kurşuna dayanıklı olması.

Tesla’nın İlk Elektrikli Pick-Up Aracı Görücüye Çıktı

Cybertruck olarak adlandırılan Tesla’nın ilk pick up aracı; 5.885 mm uzunluğa, 2.027 mm genişliğe ve 1.905 mm yüksekliğe sahip. Araç, 1.750 kg yükleme kapasitesine, 7,5 ton çekme kapasitesine sahip. Bunun dışında süspansiyonları alçaltılabilen aracın kasa kapağında rampa biçimde kullanılabilecek plaklar da yer alıyor.

Üç farklı model olarak piyasaya sürülecek Cybertruck’ın ilk modeli bir Single Motor RWD olacak ve 39 bin 900 dolardan piyasaya sürülecek. 400 km’den biraz daha fazla menzili olan bu araç, 0’dan 100 km/s hıza 6.5 saniye içinde ulaşacak. Orta seviye çift motorlu versiyon ise 49 bin 900 dolardan satın alınabilecek. Bu versiyonun 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise 4.5 saniye iken, araç 480 km’lik bir menzile sahip. Cybertruck’ın en güçlü ve en hızlı versiyonu ise 69 bin 900 dolardan Amerika’da satışa çıkacak. Tri-Motor AWD olarak adlandırılan bu versiyon 800 km’nin üzerinde bir menzile sahip olacak ve modelin en performanslı versiyonu olarak 0’dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede ulaşacak.

Uzay aracı tasarımının yanında sağlamlığı ile de dikkat çeken Tesla Cybertruck’ın zırhlı ve kurşuna dayanıklı olduğu iddia ediliyor. Elon Musk, aracın tanıtımının yapıldığı etkinlik sırasında balyoz ile araca vurarak, Cybertruck’ın sağlamlığını kanıtlarken camların sağlamlığını kanıtlama esnasında sahnede bir sorun yaşadı. Tesla’nın tasarım şefi Franz von Holzhausen tarafından atılan metal top, her iki camda da hasar oluşturdu.

Elon Musk tarafından uzayda kullanılması için üretilmesi planladığı da konuşulan Cybertruck’ın tanıtılır tanıtılmaz 200 binden fazla ön sipariş aldığını da belirtelim. Aracın planlanan üretim tarihi ise 2021 olarak açıklandı.