Tesla Model Y Tanıtıldı

Crossover SUV tarzında bir ara model olarak lanse edilen ve Model 3’e göre %10 daha büyük, %75 benzer özelliklere sahip olacak şekilde tasarlanan Tesla Model Y, 14 Mart Dünya Pi Günü’nde tanıtıldı.

Tesla Model Y Tanıtıldı

Aracın resmi olarak ilk yayınlanan görseli meraklılarında büyük bir heyecan yaratmış, biraz daha ipucu almak ümidiyle yayınlanan fotoğrafın ışık ayarları ile oynayanlar, plakada yazan “nice try” (iyi deneme) yazısı ile karşılaşmışlardı.

Küçük oyunlar yapmaktan hoşlanan Elon Musk’ın araç isimlerini seçerken de “S3XY” kelimesine ulaşmayı amaçladığı biliniyor. Model E’nin isim hakkı Ford’da olduğu için hayal kırıklığına uğrayan Musk, kelimeyi tamamlamak için “E” harfinin tersi gibi duran 3 numarasını araca vermeyi tercih etti.

Tesla Model Y lansmanında Elon Musk, bundan 11 yıl önce elektrikli araca bakış açısının “yavaş, hantal ve güzel görünmeyen” algısını kırmak için Roadster’ı ürettiğini belirtti. Sonrasında çıkan modellerde de hep endüstriye bir şeylerin olabileceğini ispat etmek için girişimlerde bulunduğunu da sözlerine ekledi. Elon Musk etkinlikte 0’dan 100 km’ye 1.7 saniyede çıkacak ve dünyanın en hızlı arabası olacak Roadster’ın yeni modelinin müjdesini de vererek, protipini gösterdi. Öte yandan sürdürülebilir enerji ve şehirler için solar güç depolama sistemlerine de değindi.

Tesla Model Y’nin; Standard Range, Long Range, Dual Motor AWD, Performance olmak üzere 4 farklı versiyonda satışa sunulacağı açıklandı. 7 kişi oturma kapasitesine sahip Model Y, 0’dan 100 kilometreye 3.5 saniyede çıkıyor. Araçların menzilleri ise 370 ile 480 kilometre arasında değişiklik gösteriyor.

2020 Sonbaharda satışa çıkacak modelin fiyat aralığı ise 39.000-60.000 dolar bandında. Bundan önce 250 bin adet satılan Model 3’ten sonra Model Y’nin ne kadar satılacağı ise merak konusu.