Satış Direktörümüz Petek Öztürk Mediacat Dergisinin Sorularını Yanıtladı

Hedef Filo olarak müşterilerimizin kesintisiz mobilite ihtiyaçlarına bu dönemde daha esnek çözümler üretmek en büyük hedefimiz.

Satış Direktörümüz Petek Öztürk Mediacat Dergisinin Sorularını Yanıtladı

2022 otomotiv sektörü için zorlu bir yıl oldu. Filo sektörü yaşananlardan nasıl etkilendi? Filo kiralama alanında faaliyet gösteren oyuncuları nasıl bir yıl bekliyor?

2022 yılı, birçok sektörde olduğu gibi, filo kiralama sektörü için de hem dünya genelinde hem de Türkiye’de zor bir yıl oldu. Çip krizine ek olarak gelen savaş ve enerji krizinin de etkisiyle genel tedarik problemi etkisini sürdürdü. Öngörülere göre 2024 yılına kadar bu etkinin devam etmesi bekleniyor. Tedarik 2023 yılında da çözüm üretmeye odaklandığımız konular arasında olacak. Hedef Filo olarak müşterilerimizin kesintisiz mobilite ihtiyaçlarına bu dönemde daha esnek çözümler üretmek en büyük hedefimiz.

Tedarik sorunu gündemimizdeki yerini korusa da, 2023 yılında filo kiralama pazarda bir büyüme olacağını ve stratejik hedeflerimiz doğrultusunda da Hedef Filo olarak büyümeye gideceğimizi öngörüyoruz. Bunun temel gerekçesi ise artan fiyatlar sebebiyle otomobile erişimin zorlaşmış olması, özellikle KOBİ’lerin finansal kaynaklarını araç sahipliği yerine kendi iş kollarında değerlendirmeyi tercih etmeleri diyebiliriz. Özmal otomobil sahibi olan birçok kurumsal firmanın da bu süreçte kaynakların verimli kullanımı adına kiralama seçeneğini daha çok tercih etmeye başladığını görüyoruz. Biz de Hedef Filo olarak, burada müşteri ve müşteri adaylarımıza kiralamanın satın almaya göre hem finansal hem de operasyonel avantajlarını anlatıyoruz. İsteğimiz müşterilerimizi kendi alanlarına odaklanabilecekleri konforu sağlamak. Bu vizyonla, mevcutta özmal araç kullanan müşterlerimiz için filo yönetimi hizmeti, kiralama yapan müşterilerimiz için de esnek ödeme planları ve operasyonel kolaylık sağlayan ürünlerimiz ile çözümler sunmaya devam edeceğiz. 2023’de daha çok müşteriye dokunacağız. Danışmanlığımızı daha derine indireceğiz. Bizim için her zorluk yeni bir gelişim fırsatı.

Hedef Filo olarak 2022'de bölgesel yapılanma stratejisine gittiniz. Bu hamle nasıl bir ihtiyaçtan doğdu?

20 yıllık ticari geçmişimize bakarsak, 15 yıldır sürdürdüğümüz bölgesel yapılanma stratejimizin bizi her anlamda geliştirdiğini söyleyebiliriz. 2022’de Ankara, İzmir ve Bursa ofislerimize ek olarak 4. Bölge ofisimizi Konya’da açtık ve Denizli’de yeni bir yapılanmaya gittik. Müşterilerimize fiziken yaklaşmanın bize yepyeni fırsatlar açtığını net olarak görüyoruz. Türkiye ekonomisine çok ciddi katkısı olan Anadolu bölgesindeki büyüme trendimiz hız kesmeden 2023 yılında da devam edecek. Yeni yıl için Kocaeli, Gaziantep ve Adana illerimizi de odağımıza aldık. Hedef Filo olarak gücümüzü sahada olmak, organizasyonumuzu müşteriye göre şekillendirmek ve daha çok müşteriye dokunmaktan alıyoruz.

2023'te elektrikli araçları çok daha fazla konuşacağız. Hedef Filo'nun bu alanda ne gibi yatırımları olacak?

Özellikle küresel ısınma, karbon emisyonunun yarattığı çevresel problemler ve çocuklarımıza gelecekte daha temiz, yaşanabilir bir dünya bırakmak adına tüm iş modellerinde sürdürülebilirlik kavramı ön plana çıkıyor. Hedef Filo olarak bu alanda da bir değer yaratabileceğinizi biliyoruz. Geleneksel otomobil üreticileri yeni yatırımlarını elektrikli araçlar üzerine yaparken, sadece elektrikli araç üreten birçok yeni markanın doğduğunu ve pazardan ciddi pay almaya başladıklarını görüyoruz.

Türkiye’de elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırma ve müşterilerimizin daha sürdürülebilir bir çevre bilincine ortaklık etme hedefimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmaların sonucu olarak bugün filomuzun yüzde 13’ü hibrit ve elektrikli araçlardan oluşuyor. Bu bir başlangıç. 2023 yılında sadece elektrikli araçlara odaklanan yatırımlarımızla yeni bir marka oluşturmayı hedefliyoruz.