Elon Musk, 1 Milyon Tesla’yı Robot Taksiye Çevirmeye Hazırlanıyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, otonom araç ile araç paylaşımı kavramını birleştirerek, mobiliteyi bir adım öteye taşıdı.

Elon Musk, 1 Milyon Tesla’yı Robot Taksiye Çevirmeye Hazırlanıyor

Elon Musk, Tesla araçlara otonom özelliği yükleyen bir çip geliştirdiklerini açıkladı. Samsung’un tesislerinde üretilen bu çip; Model S, Model X ve Model 3 ‘te de opsiyonel olarak kullanılabilecek. Yaptırdıkları geliştirmeden bahseden Musk, geliştirdikleri bilgisayarın hata verme olasılığının, sürücülerin araç başında bilinç kaybı geçirme olasılığından daha düşük olduğu belirtiliyor. 

Elon Musk’ın otonom özelliği ile araç paylaşımını birleştiren en önemli iddiası ise yapacağı aplikasyon üzerinden Tesla sahiplerinin araçlarını kiralamalarına olanak sağlayacak olması. Musk’ın ifadelerine göre bu 1 milyon Tesla’nın robot taksiye çevrilmesi anlamına geliyor.  

Tesla kullanıcıları aplikasyona girip istedikleri zaman araçlarını; arkadaşlarına, çalışma arkadaşlarına, sosyal medyadaki takipçilerine kolaylıkla kiralayabilecekler. 

2020’de tamamlanması planlanan bu aplikasyon sayesinde Tesla sahipleri, yılda 30 bin dolara kadar ek gelir elde edebilecek.

Uber kullanımına alternatif olacağı düşünülen araç paylaşımı metodunun izinleri ise henüz alınmadı. Otonom araçların kullanımının bile çeşitli zorluklar barındırdığı düşünüldüğünde 1 milyon robot taksi önemli bir iddia. Musk’ın planının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu.