Elektrikli Araçlara Geçerken Gerekecek 6 Filo Hizmeti

Elektrikli araç modellerinin çeşitliliği ve kullanılabilirliği, şirketler açısından sürdürülebilirlik politikalarını uygulama ve sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlama noktasında oldukça güçlü bir avantaj! Peki, elektrikli araçlara geçerken hangi filo hizmetlerinden yararlanmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Elektrikli Araçlara Geçerken Gerekecek 6 Filo Hizmeti

Elektrikli araçlar (Electric Vehicles: EV), yapılan araştırmaların da ispatladığı üzere dünya genelinde kullanım oranını her geçen gün daha fazla artırıyor. Özellikle de kurumsal şirketler, toplumda farkındalık yaratabilmek adına son yıllarda elektrikli araç kiralama hizmetlerini sıkça gündemlerine alıyor. Bu hem şirketler için başarılı bir sosyal sorumluluk bilinci yaratmak hem de ülke çapındaki sürdürülebilirlik politikalarına katkı sağlamak adına son derece sağlam bir adım niteliği taşıyor.

Diğer yandan, elektrikli araçlara sorunsuz bir şekilde geçmek için iyi bir planlama yapmak ve öngörülen operasyonel ihtiyaçları net bir şekilde analiz etmek gerekiyor. Elektrikli araç kiralama, çevreye sağladığı avantajların yanında şirketlerin operasyonel maliyetlerini düşürmelerine de yardımcı oluyor. Şirketler EV’ler sayesinde çevre dostu bir ulaşım, daha düşük bakım gereksinimi, daha az sayıda parça değişimi, yakıt tasarrufu, yüksek performans ve maksimum alan gibi pek çok avantajdan faydalanıyor. Peki, elektrikli araçlara geçerken hangi filo hizmetlerinden yararlanmak gerekiyor?

1. Fizibilite Değerlendirmesi

Elektrikli araçlara geçerken filo yönetimi için kapsamlı bir fizibilite değerlendirmesi yapmanız gerekiyor. Kiraladığınız filo hizmeti binek araçlardan mı oluşuyor, yoksa ticari araçlarından mı oluşuyor? Elinizdeki araçların boyutuna ve sağladıkları hizmete göre, elektrikli araçlara geçiş hızınızın da doğru orantılı olarak değişeceğini bilmelisiniz. Fizibilite değerlendirmesinde aşağıdaki unsurlara da dikkat etmeniz gerektiğini ise unutmamalısınız:

  1. Mevcut araç kullanımının derinlemesine incelenmesi
  2. Gelecekteki büyüme tahminleri
  3. Gerekli menzil, yük ve donanım özelliklerinin gözden geçirilmesi ve analiz edilmesi
  4. Araç bakımı, şarj ve servis desteğinin kullanılabilirliği

Kapsamlı bir fizibilite değerlendirmesi ile hangi araçları elektrikli araçlar ile değiştireceğinize ve bu değiştirme işlemini ne zaman yapacağınıza karar verebilirsiniz.

2. Filo Kiralama Olanakları

Filo araç kiralama hizmetinin sunduğu olanaklar da araçlarınızı elektrikli otomobiller ile değiştirebilmeniz için büyük önem taşıyor. Filo finansman ortağının sunduğu teklifleri, kredi olanaklarını ve ödeme planlarını dikkatlice incelemek gerekiyor. Üstelik elektrikli araçların şarj altyapısını da hesaba katarak planlama yapmak şart. Bu nedenle filo kiralama teklifi değerlendirilirken, alanında uzman kişilerden de yardım alınması en doğrusu olacaktır.

3. Elektrikli Araçların Donanım Özellikleri

Bazı filo firmalarının sahip oldukları elektrikli araçlar donanım eklemeyi desteklerken bazıları desteklemeyebiliyor. Şirket için elektrikli araç kiralarken bugün ve gelecekte nelere ihtiyaç duyabileceğinizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Bu doğrultuda doğru filo firması ve doğru araç modelleriyle yola tam gaz devam etmeniz mümkün.

4. Başarılı Bir Filo Yönetimi

Başarılı bir filo yönetimi için her iki tarafta da işinin ehli çalışanlara ihtiyaç duyuluyor. Öncelikle şirket çalışanlarının elektrikli araçları ne zaman ve kaç adet sipariş edeceğini çok iyi planlaması gerekiyor. Aynı şekilde filo kiralama firması da gelen siparişleri en kısa sürede ve en doğru şekilde sevk edebilmeli. Üstelik herhangi bir aksilik olma durumunu da göz önünde bulundurarak plan yapmak gerekiyor. Elektrikli araçların sevk dönemi takvimde iyi belirlenmeli, bu dönemin herhangi bir özel gün ile çakışmamasına dikkat edilmeli ve takvim her halükarda belli başlı aksilikler gözetilerek hazırlanmalı.

5. Şarj Hizmetleri

Elektrikli araç kiralaması yaparken şarj altyapısı da büyük önem teşkil ediyor. Araçların hangi şarj istasyonunu kullanabileceği ve bu araçların şirkette mi yoksa çalışanlarla birlikte mi kalacağı da önemli konular arasında yer alıyor. Eğer elektrikli araçlar her akşam şirkete geri dönecekse şirket bünyesi içinde bir şarj istasyonu hazırlamak en doğru çözüm oluyor. Aksine çalışanlar bu araçlar ile evlerine dönecekse elektrikli araçları doğru şekilde şarj etmeleri ve kullandıkları ekstra elektrik maliyeti için bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyor.

Her durumda, şirket bünyesinde kurulacak bir şarj istasyonu konusunda filo firmasının da şirkete yardım sunması beklenmeli. AC veya DC şarj istasyonlarından hangisinin kullanılması gerekiyor? Şarj istasyonu kurulum maliyeti ne kadar? Bu gibi sorular da elektrikli araçlara geçerken çalışılacak filo firmasını doğrudan etkileyen bir faktör.

6. Teknik Servis Desteği

Elektrikli araçlar, geleneksel araçlara kıyasla daha az bakıma ihtiyaç duyuyor. Ancak bu durum filo kiralama firmasından servis desteği almayacağınız anlamına gelmiyor. Her elektrikli araç belli zaman aralıklarında bakıma ihtiyaç duyuyor. Ayrıca yolda kalma, kaza ve herhangi bir hasar konusunda da servis desteği gerekiyor. Bu nedenle çalıştığınız filo firmasının bulunduğunuz bölgede operasyonel bir ekibi olup olmaması ve 7/24 servis desteği sunabilmesi son derece önemli.

Türkiye’nin öncü firmaları arasında bulunan Hedef Filo, geniş elektrikli araç portföyü ile şirketlerin ihtiyaç duydukları hizmeti anında karşılıyor. Siz de şirketiniz için en avantajlı elektrikli araç filo kiralama tekliflerinden hemen şimdi yararlanabilirsiniz!