Çinli Byton Firmasının Mottosu: 1 De Yetmez 5 Tane

Çin’in Tesla’ya rakip olduğu iddia edilen otomotiv üreticisi Byton, elektrikli SUV’unun konsolunda yer alan 48 inç’lik eğlence ekranıyla, 2019 Consumer Electronics Show (CES) fuarına damga vurdu.

Çinli Byton Firmasının Mottosu: 1 De Yetmez 5 Tane

Byton’un M-Byte adını verdiği araçta, 7 adet iPad büyüklüğüne tekabül eden ekranın yanı sıra, direksiyonda ve konsolun alt kısmında da minik ekranlar bulunuyor. Arka tarafta yolcular için 2 ekran daha olduğu düşünüldüğünde araç toplamda 5 farklı ekrana sahip. 

Dokunmatik ekranlar dışında araç, Amazon’un Alexa’sı ile bağlantılı ve 5G desteğine elverişli şekilde tasarlandı. Byton’un CEO’su Carsten Breitfeld, M-Byte’ın herkesin hayatındaki en önemli dijital cihaz olacağını söylüyor

30 dakika içinde yüzde 80 şarj edilebilen araç, gelecek güncelleştirmeler ile 3. seviye otonom olarak da tanımlanıyor. Otonom özelliğin desteklendiği araçta birçok farklı açıyı gören kameralar yer alıyor.

M-Byte’ın, 71 kWh ve 250 mil menzilli RWD model ve 95 kWh ve 325 mil menzilli AWD olmak üzere iki farklı model olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor.  

İlk etapta 100 adet üretileceği belirtilen M-Byte, 2019 yılının son çeyreğinde Çin’de, 2020’nin üçüncü çeyreğinde ise Avrupa’da satışa sunulacak. Aracın başlangıç fiyatının 45 bin dolar olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca 2021 yılında K-Byte adında yeni bir model daha geliştirileceği de açıklandı. 

Bu kadar büyük bir ekran ile sürüş yapılmasının ne derece güvenli olduğu ise merak konusu.