Bursa Elektrikli Araba Şarj İstasyonları

Bursa, elektrikli araba şarj istasyonlarının sayısı bakımından İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerden sonra dördüncü sırada geliyor. Bu dosyamızda, Bursa'daki elektrikli araç şarj istasyonlarını ve konumlarını inceliyoruz. Keşif yolculuğuna hazır mısınız?

Bursa Elektrikli Araba Şarj İstasyonları

Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de araç sayısı nüfusun en fazla olduğu şehirlerde haliyle daha yoğun oluyor. Genellikle içten yanmalı motora sahip arabaların büyük bir pay sahibi olduğu bu oran, elektrikli araç (Electric Vehicles: EV) kullanımında da aynı şekilde ilerliyor. Türkiye’nin en kalabalık şehirleri olan İstanbul, Ankara ve İzmir, elektrikli araçların en çok tercih edildiği ve buna bağlı olarak da şarj istasyonlarının en çok yer aldığı şehirler olarak öne çıkıyor.

Pek çok kullanıcı tarafından en çok da çevre bilinci ve düşük maliyet avantajı doğrultusunda tercih edilen elektrikli araçlar, hemen her şehirde olduğu gibi Bursa'da da gitgide artıyor. EV araştırması yapanların ve araç sahibi olanların en çok araştırdığı konulardan biri ise şarj istasyonlarının nerede bulunduğu oluyor. Öyleyse gelin, şimdi de Bursa elektrikli şarj istasyonları hakkında bilgi sahibi olalım!

1. Bursa Elektrikli Şarj İstasyonu Nedir?

Bursa elektrikli şarj istasyonu, Bursa ili içerisindeki elektrik arabalara güç ikmali yapmaya olanak tanıyan istasyonları ifade ediyor. Elektrikli araç şarj istasyonu sayısı bakımından avantajlı bir konumda olan Bursa’da, toplam altı adet şarj istasyonu bulunuyor. Peki, bu istasyonlar nerede yer alıyor?

2.  Bursa'da Bulunan Elektrikli Araç Şarj Noktaları

Bursa’daki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Aytemiz - İzmir Otoyolu, Nilüfer
İstasyon Tipi: QC45+22
Soket 1: 500 V, 125 A, DC
Soket 2: 500 V, 125 A, DC
Oksijen O37, Orhangazi
İstasyon Tipi: QC45+22
Soket 1: 500 V, 120 A, DC
Soket 2: 380 V, 32 A, 3 Faz AC
Teknik Oto, Nilüfer
İstasyon Tipi: N22
Soket 1: 380 V, 32 A, 3 Faz AC
Soket 2: 380 V, 32 A, 3 Faz AC
Karoto Otomotiv, Osmangazi
İstasyon Tipi: W22
Soket 1: 380 V, 32 A, 3 Faz AC
Soket 2: -
Oksijen O68, Gemlik
İstasyon Tipi: QC45+22
Soket 1: 500 V, 120 A, DC
Soket 2: 380 V, 32 A, 3 Faz AC
Teknik Oto, Osmangazi
İstasyon Tipi: N22
Soket 1: 380 V, 32 A, 3 Faz AC
Soket 2: 380 V, 32 A, 3 Faz AC

3. Bursa'da Hangi Tip Şarj İstasyonları Bulunuyor?

Bursa’da hem AC hem de DC şarj istasyonları bulunuyor. DC şarj istasyonları dönüştürücüyü kendi donanımında barındırırken; AC şarj istasyonlarında ise alternatif akım, araçtaki dönüştürücüler sayesinde doğru akıma çevrilebiliyor. Bunun yanında araç bataryaları AC şarj istasyonlarında daha yavaş şarj olurken, DC şarj istasyonları hızlı şarj için kullanılıyor.

Fiyat bakımından karşılaştırılacak olursa, AC tip şarj istasyonları DC tip şarj istasyonlarına göre daha uygun maliyetli oluyor. Bursa’da Aytemiz-İzmir Otoyolu’nda bulunan DC istasyonunda da görüldüğü gibi bu istasyon türü, genellikle şehirler arası istikametlerde yer alıyor. AC akıma sahip şarj istasyonları ise daha yaygın olarak şehir içi noktalarda bulunuyor.

3.1. Arabanıza Uygun Şarj Modeli Hangisi?

Elektrikli arabalar arasında sadece Tesla otomobiller AC şarj edilemiyor. Bunun dışındaki tüm elektrikli araç modellerini hem AC hem de DC ile şarj etmek mümkün oluyor.

Türkiye’de toplam 2 bin 322 adet elektrikli araç şarj istasyonu olduğunu biliyor muydunuz? İstasyonların hangi şehirlerde kaç adet yer aldığını öğrenmek adına Hedef Filo’nun sizler için hazırladığı Türkiye şarj istasyonu haritasınıinceleyebilirsiniz!