Hedef’imiz Anadolu!

Uzman ekibimiz ile Denizli’deyiz!

Hedef’imiz Anadolu!

Hedef Filo Hizmetleri’nin kuruluşundan günümüze kadar olan faaliyetlerinden kısaca bahsedebilir misiniz?

Hedef Filo 2003 yılından bu yana öncü filo kiralama şirketi olarak ; operasyonel araç kiralama ve müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik özel filo çözümleri sunmaktadır. Müşterilerimizin mobilitesini sağlamak üzere gerek farklı ödeme yöntemleri ile finansal esneklik gerekse operasyonel hizmetlerinde çeşitlilik yaratarak ihtiyaçlarına cevap vermek üzere çalışıyoruz. 2010 yılından bu yana da Anadolu’da bölge yapılanmasını kuran ve bu anlamda en geniş saha ekibine sahip şirkettir. Ankara, İzmir ve Bursa’dan sonra son olarak da 2022 yılında Konya’da 4. Bölge ofisimizi açtık.

Hedef Filo Hizmetleri’nin bölge yapılanması konusunda bilgi alabilir miyiz ?

Hedef Filo Anadolu’da Bursa, İzmir, Ankara ve Konya’da Bölge ofislerimiz ile ve bunun yanı sıra Denizli ve Adana Home Office konumlanmamız ile hizmet vermektedir. Tüm Anadolu illeri için ana lokasyonlarımız aracılığı ile çevre illeri de kapsayacak şekilde bölge yapılanmamızı oluşturduk. Bu sayede en hızlı çözümü müşterilerimize ulaştırmayı hedeflemekteyiz.

Hedef’in müşteri profili ağırlıklı olarak hangi sektörde faaliyet gösteren firmalardan oluşuyor?

Sektör dağılımı, bölgelerin lokomotif sektörleri coğrafi olarak farklılık göstermektedir. Doğal olarak bu farklılık bizim de müşteri profilimize yansımıştır. Bursa için Otomotiv, Tekstil, Makine , Hizmet ve İnşaat sektörleri ağırlıkta iken Konya için Tarım, Gıda, Metal, Savunma sanayi yoğunluğu bulunmaktadır. Ankara’da Metal, Makine ve ekipmanları ,Gıda ; İzmir için Tekstil, Gıda, Yem, Turizm gibi sektörler başı çekmektedir. İlgili bölgelerimizde bu sektörler ağırlıklı müşteri profilimizin olduğunu söyleyebilirim. Daha çok üretim ağırlıklı sektörler diyebiliriz. Finans kuruluşları, telekomünikasyon ve bilişim sektörleri, İlaç yoğunluk olarak İstanbul’da yer almaktadır.

Araç kiralamanın şirketlere sağladığı avantajlardan bahseder misiniz?

Bir araca sahip olmak; finansal ve operasyonel giderlere katlanmayı gerektirir. Aynı zamanda tüm bu sürecin net rakamlarla her zaman hesaplanamayan bir zaman maliyeti vardır. Araç kiralama ile tüm bu yükümlülükler filo kiralama firmasına ait olacaktır. Bu durumda işletmeler sermayelerini araca değil kendi faaliyetlerine yönlendirecekler ve profesyonel anlamda tüm süreç boyunca hizmet alacaklar, zaman ve operasyon maliyet yükünden de arınmış olacaklardır. Tüm bu faydalara vergisel avantajları da eklemek yerinde olacaktır.

Küçük ölçekli firmalar genelde araç satın almayı tercih ediyorlar. Onları araç kiralamaya ikna etme konusunda herhangi bir zorluk yaşıyor musunuz?

Araç kiralama ; bir araca sahip olmanın sadece bir yöntemidir. Satın almak da firmaların dönemsel olarak kendi stratejilerine göre alacağı bir karar olmaktadır. Sadece küçük firmalar değil dönem dönem farklı büyüklükteki firmaların da kararları bu yönde değişebilir. Buna tek etken vardır demem zor. İşletmenin içinde bulunduğu koşullar, konjonktürel ,ekonomik,politik ,kültürel farklılık dahi her türlü değişken sahip olma kararlarına etken olabilir. Aslolan firmanın büyüklüğünden ziyade onların ihtiyacına uygun ürün ve koşullarda çözüm sunabilmektir. Her firmanın ihtiyacı farklı olacaktır. Araç kiralama sadece aracın marka ve modelinin seçildiği, kira bedelinin belirlendiği bir yapılanma değil, müşterilerimizin finansal ödeme tercihlerine, esnek km ve vade ihtiyaçlarına , kiralama süresi boyunca bekledikleri hizmet çeşidine göre de şekillenmesi gereken bir hizmetler bütünüdür. Dolayısı ile sadece küçük işletmeler değil her firmaya uygun bir yöntem belirlenebileceği ve ihtiyaçlarına uygun çözüm metodları sunulabileceğine inanıyoruz.

Günümüzde araç kiralama sektörünün karşılaştığı en önemli sorun sizce nedir?

Sektörün karşılaştığı önemli sorunlar; Kur hareketleri,Faiz beklenti ve değişiklikleri ,Ötv düzenlemesi,pandemi ile birlikte tedarik zincirinin kırılması ile başlayan cip krizi ve beraberinde araç tedariğindeki belirsizliklerdir.

Uzun dönem kiralama sektörü için 2. el operasyonu çok önemli. Hedef Filo Hizmetleri bu alanda neler yapıyor? Araçlarınızın piyasaya geri dönüşünü nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Marka bazında homojen bir dağılım 2. El satışında riski yaymak adına doğru bir yöntemdir. Filo kiralama firmalarının direk nakit girişinin sağlandığı 2. El satışı noktasında biz de bu anlamda işi etkin yönetmek için belli markalara ağırlık vermemek ve araç çeşitliliği sağlamaya özen gösteriyoruz.

Yakın gelecekte elektrikli araçların filolarda yer alacağını düşünüyor musunuz?

Dizel araçların yüksek karbon salınımından dolayı atmosfer dengesini olumsuz etkilediği gerçeğinden yola çıkarak Hedef Filo olarak biz de geleceğin otomobillerinin elektrikli olması gerektiğini düşünüyoruz. Dünya genelinde artık birçok otomobil üreticisi, kaynaklarının önemli bir kısmını elektrikli araç (Electric Vehicles – EV) üretimine ayırıyor. Bugün filomuzun yüzde 13’ü hibrit ve elektrikli araçlardan oluşuyor. Bu alanda yeni yatırımlarımız mevcut olup 2023 yılında EV için ayrı bir focuslanma içinde olacağımız bir yıl olacaktır.

Hedef Filo’yu sektördeki rakiplerinden ayıran belirgin fark ve özellikler neler?

Türkiye’deki tüm firmalara hızlı ve çözümcül yaklaşımlar sunarak gerek saha yapılanmamız gerekse ürün ve hizmet çeşitliğimiz ile müşterilerimizin yanlarında olmaya çalışıyoruz. Hedef Filo sektördeki diğer oyunculardan farklı olarak en geniş ve coğrafi olarak dağılmış saha ekibine sahiptir. Sektördeki yeniliklerin öncüsü olmak adına alternatif ödeme yöntemleri ile müşterilerinin birebir ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ödeme planlarını esnetiyor ve değiştiriyoruz. Her firmanın istek ve ihtiyaçlarının farklı olduğunu biliyor ve bunun üzerine tüm süreçlerimizi geliştiriyoruz. Bizim için araç kiralama; bir teklif mektubundan çok öte olup masada onları anlamak olduğunu biliyoruz. Anlarsak doğru çözümü sunacağımıza inanıyoruz. Bunun için de biz her daim masada olmak adına çalışıyoruz.

Hedef Filo’nun Bursa yapılanması hakkında da bilgi verebilir misiniz? Bursa’da sektörde nasıl bir boşluk var, Hedef Filo bu anlamda boşluğu nasıl dolduracak?

Hedef Filo 2010 yılından bu yana Bursa’da , tüm Güney Marmara’ya hizmet verecek şekilde yapılanmıştır. 2023 yılı itibari ile Kocaeli ili de bölge hinterlandı içine alınmıştır. Tecrübeli ekibimiz ile araç kiralamanın firmaların beklentileri ile şekillendirmek, onlara bu yolculukta danışmanlık vermek ve süreç boyunca yanlarında olmak ilk hedefimizdir. Sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyor ve kendimizi anlatmak adına daha yolumuz olduğunu düşünüyoruz. 2018 yılı itibari ile sektörün TL’ye geçişi ile kiralamaya olan bakış açısı değişikliklerinin , sahip olma yöntemlerinde oluşan farklılığın etkilerini, gelişme ve sonuçlarını anlamak üzere biz masada olmayı sürdüreceğiz.

Basın sözcüsü : Burcu Ünlü- Anadolu Satış Müdürü