Geneva Motor Show 2019

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği Geneva Motor Show 2019’a elektrikli araçlar damga vurdu. Supercar, hypercar ve sportcar kategorisinde birçok elektrikli araç görücüye çıktı.

Geneva Motor Show 2019

Etkileyici EV modellerinden bazılarının özelliklerini aşağıda sizinle paylaşıyoruz;

Pininfarina Battista

Lüks elektrikli otomobil üreticisi Pininfarina’nın Hyper EV’si Battista, Geneva Motor Show’da en çok ilgi çeken modellerden biri oldu. Tek şarj ile 450 kilometre giden Battista, 120 Kwh lityum iyon bataryaya sahip. 4 tane elektrikli motora sahip olan araç, 0’dan 100 kilometreye 2 saniyede çıkabiliyor. Ayrıca araçta nesnelerin interneti ve level 3 otonom sürüş özellikleri de bulunmakta. 2020 yılına kadar toplamda 150 adet üretilecek Battista’nın fiyatının 2 milyon Euro civarında olduğu tahmin ediliyor. 

Audi Q4 e-Tron

Geneva Motor Show 2019’a yalnızca elektrikli araçları ile katılan Audi’nin beklenen modeli Q4 e-Tron da fuarda yerini aldı. SUV ürün ailesini geliştirmek isteyen Audi’nin Q4 e-Tron modeli, markanın satışa sunulan 5. tam elektrikli modeli olma özelliği taşıyor. Tek şarj ile 450 kilometre yol yapabilecek aracın batarya gücü 85 kwh olarak açıklanırken, 0’dan 100 kilometreye çıkma süresi ise 6.3 saniye olarak belirtildi. Audi Q4 e-Tron’un bir diğer önemli iddiası ise gerekli ekipmanlar ile 30 dakika içinde %80 şarj edilebilmesi. 2020’nin sonu, 2021’in başı gibi satışa çıkacağı öngörülen modelin tahmini fiyatının 40 bin pound olacağı söyleniyor. 

Imagine by Kia

Kia “Imagine by Kia” adını verdiği yeni tam elektrikli aracını Geneva Motor Show 2019’da tanıttı. Tipik bir Amerikan arabası havasına sahip olan araç, markanın ilk 4 kapılı ve elektrikli binek aracı olma özelliği taşıyor. Bir kaplan maskesi gibi düşünülerek tasarlanan Imagine by Kia modelinin teknik özelliklerine ilişkin detaylı bilgi henüz paylaşılmadı. 

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo’nun ikinci büyük aracı olan Tonale, plug-in hybrid bir elektikli araç. Küçük bir SUV olarak ifade edilen aracın tasarımında 1960’ların klasik Alfa Romeo dokunuşlarına rastlanıyor. Aracın teknik özellikleri ise henüz açıklanmadı. 

Fiat Centoventi

Geneva Motor Show 2019’a beklenmedik bir giriş yapan Fiat, kült haline gelmiş Fiat 500 aracına ve 1980’lerde piyasaya sürdüğü Panda modeline sadık kalan EV aracını görücüye çıkardı. Aracın öne çıkan en önemli farkı, güncellenebilmesi ve bataryası da dahil birçok özelliğin eklenip çıkarılabilir özelliğe sahip olması. Aracı satın almadan önce zevkinize göre aracı; 4 farklı tavan tipi, 4 farklı tampon, 4 farklı jant ve 4 farlı dış kaplama seçeneği ile özelleştirebiliyorsunuz. Bataryanın menzilini artırabilmek için ek batarya takılmasına bile imkan tanıyan model, 120 farklı aksesuar seçeneği ile oldukça yenilikçi bir iş modeli sunuyor. 

Mitsubishi Engleberg Tourer

Japon araba üreticisi Mitsubishi, Geneva Motor Show 2019’da PHEV olan Engleberg model aracını tanıttı. 7 kişi oturma kapasitesine sahip olan araçta, plug-in motorun yanında 2.4 litre benzin motoru da bulunuyor. Düşük tüketim dostu olan araç yalnızca elektrikli motorla 43 mil gidilmesine imkan sağlıyor. Aracın diğer teknik detayları ve bütçesi hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Seat el-Born

İspanyol araba üreticisi Seat, Geneva Motor Show 2019’a el-Born ismini verdiği yeni EV’si ile katıldı. Araç 100kw bataryaya sahip olmakla birlikte, 45 dakikada şarj edilebiliyor. 0’dan 100 kilometreye 7.5 saniyede çıkan el-Born, tek şarj ile 260 mil gidebilme kapasitesine sahip. Aracın piyasaya ne zaman sürüleceği ve fiyatı ise merak konusu.

Honda e Prototype

Honda, Geneva Motor Show 2019’da minik e Prototype modeli ile yer aldı. Sınırlı sayıda üretilecek aracın teknik detayı tam bilinmese de tek şarj ile 125 mil gittiği açıklandı. Premium bir araç modeli olarak lanse edilen e Prototype’ın satış fiyatının 30-35 bin pound bandında olması bekleniyor.