Elektrikli Araç Kiralamanın Şirketlere 6 Avantajı

Kişisel kullanımlarda giderek daha fazla tercih edilir hale gelen elektrikli araçlar, artık şirketler için de ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Filo kiralamada elektrikli araç tercihinin avantajları da cabası. Gelin, bu avantajların neler olduğuna birlikte bakalım!

Elektrikli Araç Kiralamanın Şirketlere 6 Avantajı

Elektrikli araç kullanımı, iklim değişikliği ve buna bağlı olarak uygulanması gereken çevre dostu seçimlerde ilk sıralarda yer alıyor. Aynı zamanda düşük maliyet ve konfor gibi farklı alanlarda da olumlu özelliklere sahip olan elektrikli araçlar, bu yönleriyle araç kiralarken de tercih ediliyor.
Bu yeni nesil otomobiller, bireysel tercihlerin yanında şirketlerin filo kiralama seçimlerinde de bahsi geçen yönleriyle pek çok avantaj barındırıyor. Eğer siz de araç kiralama seçeneklerini araştırıyorsanız, tercihinizi neden elektrikli araç kiralamadan yana yapabileceğinize göz atmanın tam sırası!

1. Çevreye Duyarlı Bir Seçim

Bilindiği üzere benzin, dizel, LPG gibi yakıtlarla çalışan geleneksel otomobiller, çevreye kontrolsüz bir şekilde yayılan karbon emisyonunun başlıca sebepleri arasında yer alıyor. Bu otomobillerden çevreye yüksek oranda karbondioksit ve azot oksitin yanında, karbondioksite kıyasla 80 kat daha güçlü etkiye sahip olan metan gazı da yayılıyor. Bu da iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini büyük ölçüde hızlandırıyor.
Elektrikli araçların çevreye etkileri arasında ise en çok, sıfır emisyona sahip olarak doğa dostu bir çözüm sunmaları bulunuyor. Bu sebeple elektrikli araç kiralamaları da şirketler için çevre dostu bir ulaşım politikasının önünü açıyor.

2. Olumlu Marka İmajı

Sıfır emisyona sahip olmasıyla elektrikli araçlar, az önce de bahsettiğimiz üzere iklim değişikliği karşısında kullanımı sıkça teşvik edilen araç çeşitlerini oluşturuyor. Bu yönüyle çevre dostu bir seçim yapıyor olmak, şirketlerin marka imajını da elbette olumlu etkiliyor. Özellikle son yıllarda yenilenebilir ve sürdürülebilir seçimler yapmaya yönelen şirketler, müşterilerin gözünde bir adım öne çıkıyor desek yanılmış olmayız.

3. Yakıt Maliyetinden Tasarruf

Şirketler için araç kiralamada en önemli konulardan birini de yakıt maliyetleri oluşturuyor. Yakıt tüketimi söz konusu olduğunda tasarrufu en üst noktada tutabilmek, şirketlerin genel bütçelerine ve dolayısıyla rekabet gücüne olumlu yansıyor. Elektrikli araç kiralamada yakıt yerine geçen şarj maliyeti, dizel veya benzinli araç kiralamalarla kıyaslandığında büyük oranda tasarruf sağlıyor. Bu sayede şirket bütçesini rahatça planlamak ve farklı harcalamalara pay çıkarmak, elektrikli araç kiralamada fazlasıyla mümkün olabiliyor.

Üstelik, elektrikli araçları şehir şebekesine bağlı şarj istasyonlarında şarj etmek, ücretli istasyonları kullanmaya kıyasla daha uyguna mâl oluyor. Bu yönüyle zaten daha düşük yakıt maliyetine sahip olan elektrikli araçların bataryasını, çok daha uygun fiyatla doldurmak da mümkün hale gelebiliyor.

4. Daha Az Parça, Daha Az Bakım Masrafı

İçten yanmalı motorlu araçlar, elektrikli araçlara kıyasla çok daha fazla parçaya sahip oluyor. Bu yönüyle olası bir arıza ihtimali de içten yanmalı motora sahip araçlarda daha muhtemel olabiliyor. Geleneksel araçlarda bulunan yağ filtresi, yakıt filtresi, bujiler, hava filtresi, soğutucu, motor yağı, triger kayışının değişimi gibi parçalar elektrikli araçlarda bulunmuyor. Bu doğrultuda şirketler için elektrikli araçların avantajlarından birini de az parçaya sahip, daha uzun ömürlü bir araç sistemi ve dolayısıyla daha az bakım masrafı oluşturuyor.

5. Yüksek Performans

Elektrikli araçlarda tek vitesli bir şanzıman bulunuyor. Aracın çalışması ise şanzımanın motordan aldığı gücün tekerlerle aktarılması ile gerçekleşiyor. Fakat geleneksel araçlarda bu, yakıtın önce enerjiye çevrilmesi ile mümkün oluyor. Bu yakıtın yanmasıyla ortaya çıkan enerjinin yalnızca ortalama yüzde 25’i kullanılabilirken, elektrikli araçlar enerji dönüşümünde neredeyse güç kaybı yaşamadan çalışabiliyor.
Şanzımanın motordan aldığı gücün tekerleklre aktarılmasıyla çalışan elektrikli araçlar, bu yönüyle aracın ısınma gibi ihtiyaçlarını da ortadan kaldırıyor. Elektrikli araçlar bu sayede anlık tork üretebiliyor ve aynı zamanda seri hız ve tepki sürelerine sahip oluyor.

6. Sessiz ve Keyifli Sürüş Deneyimi

Elektrikli araçların en belirgin avantajlarından birini de sağladığı konforlu hissiyat oluşturuyor. Yüksek motor sesi bulunan geleneksel araçların aksine gürültüsüz bir sürüş deneyimi sunan elektrikli araçlar, bu yönüyle de araç kiralama seçenekleri arasında cazibesini ikiye katlıyor. Ayrıca geleneksel araçların yüksek ses çıkaran parçaları elektrikli araçlarda bulunmadığından, bu durum sessizliğin yanı sıra daha geniş bir alan yaratılmasına da yardımcı oluyor. Böylece elektrikli araç kiralama, şirket çalışanlarına çok daha ayrıcalıklı bir sürüş deneyimi sunabiliyor.

Filo kiralamada elektrikli araçlar, son yıllarda küresel bir gereklilik olarak da görülüyor. Aynı zamanda bu seçim, bahsedilen pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Elektrikli araç portföyüyle Hedef Filo, şirketiniz için en uygun seçimi yapmanız için yanınızda!