Elektrikli Araç Bakımı Nedir? Bakımı Önemli Parçalar Nelerdir?

Elektrikli araçlar, geleneksel otomobillere kıyasla sıra dışı bir sisteme sahip oldukları için bakım konusunda da farklı işlemler gerektiriyor. Peki, bir elektrikli otomobil bakım masrafı açısından geleneksel araca nazaran sizce daha mı avantajlıdır, yoksa dezavantajlı mıdır? Şimdi öğrenme zamanı!

Elektrikli Araç Bakımı Nedir? Bakımı Önemli Parçalar Nelerdir?

İçten yanmalı bir otomobilin hareket etmesi için girift bir çalışma sistemine sahip pek çok parça gerekirken, elektrikli otomobillerin bunun için motorunda bulunan rotor adlı parçasının hareket etmesi yeterli oluyor. Fosil yakıt yerine doğrudan bataryasındaki elektrik enerjisinden güç alan bu yeni nesil otomobiller çok daha basit bir sistem ile yol katedebiliyor. Peki, bu basit sistemin bakım ihtiyacı hakkında neler biliyorsunuz?

1. Elektrikli Araçların Bakıma İhtiyacı Var mı?

Bir akıllı telefonun nasıl ki belirli bir kullanım süresi sonunda bataryasına bağlı olarak işlevlerinde belirli bir yavaşlama meydana geliyorsa, aynı durum elektrikli araçlar için de geçerli olabiliyor. Fakat elektrikli araçlarda bu ihtiyacın ortaya çıkması en az 5 yılı bulabiliyor. Kilometre bazında ise EV üreticileri, araçların ilk periyodik bakımlarının genellikle 30 bin kilometreden sonra yapılmasını tavsiye ediyor.

Kullanım bakımından akıllı telefonlara büyük ölçüde benzeyen bu araçlar, yine akıllı telefonlarda olduğu gibi kullanım koşullarına bağlı bazı durumlardan dolayı belirli parçalarında bakım ve onarım gerektirebiliyor. Kısacası; elektrikli araçlar, içten yanmalı motora sahip araçlar kadar sık olmasa da belirli aralıklarla bakıma ihtiyaç duyabiliyor.

2. Plug-in ve Hibrit Elektrikli Araçlarda Bakım Nasıl Olur?

Bataryası ister akaryakıtlı motora bağlı olsun isterse de dışarıdan şarj edilebilir; hibrit elektrikli araçların tümünde, fosil yakıtla çalışan bir motor bulunuyor. Dolayısıyla hibrit elektrikli araçların bakım gereksinimi de fosil yakıtla çalışan araçlar ile yakın aralıklarda oluyor.

Şu da bir gerçek ki akaryakıtlı araçların ağır bakımı genellikle ilk 8 ila 10 bin kilometrede gelirken, hibrit araçlardaki ilk kilometre bakımı ağırlıklı olarak 15 binde oluyor. Çünkü hibrit araçlardaki içten yanmalı motor, elektrikli motor desteği sayesinde daha az aşınıyor. Bu da motorun bakım zamanının daha uzun mesafeler katedildikten sonra gelmesini sağlıyor.

3. Elektrikli Araç Bakımında Bakılması Gereken Önemli Parçalar Nelerdir?

Elektrikli araçlar, içten yanmalı motora sahip araçlarda olduğu gibi akaryakıt kullanmıyor. Bu sayede yakıtın yanması esnasında belirli parçalarda ısınmaya/ateşlemeye bağlı sorunlar da ortaya çıkmıyor. Hatta motor oldukça sessiz çalıştığı ve anlık tork ürettiği için titreşim de yüzde sıfır düzeyinde oluyor. Bu nedenle aracın ne kısa ne de uzun vadede zarar görmesine yol açacak önemli bir olumsuz durum yaşanmıyor.

3.1. Batarya (Ağır bakım)

Elektrikli araç bataryasının komponentlerinin ortalama 2 bin şarj döngüsünden sonra değiştirilmesi öneriliyor. Bu araçların tek şarjda ortalama 300 kilometre gidebildiği düşünüldüğünde, bunun için katedilmesi gereken yol en az 600 bin kilometreye tekabül ediyor. Öyle ki batarya performansı, ancak 10 bin kilometrede yüzde 1 oranında düşüyor. Bunun için EV üreticileri, araç bataryalarında gönül rahatlığıyla 8-10 yıla kadar garanti sunabiliyor.

3.2. Lastikler (Rutin bakım)

Elektrikli araçların lastikleri, yol koşullarından dolayı genellikle geleneksel araçlarla aynı düzeyde etkileniyor. Bu nedenle EV’lerin lastik bakımında, diğer araç çeşitlerine göre büyük bir farklılık bulunmuyor.

3.3. Fren Hidroliği ve Balatalar (Periyodik bakım)

Elektrikli araçlarda fren hidroliği ve fren mesafesinden sorumlu balatalar, ilk periyodik bakımda incelenen başlıca kısımlardan birini oluşturuyor.

3.4. Filtreler (Rutin bakım)

Hava filtresi, polen filtresi vb. bileşenler, her kullanımda devrede olduğu için EV’lerde standart olarak bakım yapılması gereken parçalar arasında yer alıyor.

3.5. Elektrikli Parçalar (Ağır bakım)

Elektrikli araçların çalışması için tüm yükü, motor ve batarya ile birlikte elektrik iletiminden sorumlu parçalar oluşturuyor. Bu nedenle araç ağır bakımı esnasında elektrikli parçalar da kontrol ediliyor. Ancak yüksek akım söz konusu olduğu için EV bakımlarının mutlaka işin uzmanı teknikerler tarafından yapılması gerekiyor.

3.6. Elektrik Motoru (Ağır bakım)

Elektrikli aracın ilk ağır bakımında motorun performansı da detaylı bir şekilde ölçülüyor. Motorun rotor adlı hareketli parçasının, rulmanların, fanın ve diğer önemli bileşenlerin çalışma durumu kontrol edildikten sonra, (nadir olarak) ihtiyaç duyulması halinde bu parçaların değişimleri kolayca sağlanabiliyor.

4. Elektrikli Araçlarda Bakım Masrafları

Elektrikli otomobil bakımının masrafları, geleneksel araçlarda olduğu gibi bakımı yapılan parçaya göre farklı tutarlarda olabiliyor. Fakat batarya dışındaki tüm parçaların bakımı için genellikle 200-2000 TL arası tutarlardan söz ediliyor. Bu da aracın bakım ihtiyacının ne denli az olduğu düşünüldüğünde, EV kullanıcılarını hem yakıt hem de bakım masrafı açısından oldukça avantajlı kılıyor.

Elektrikli araç alırken dikkat edileceklereyakından göz atmak için tıklayın!

5. Elektrikli Araç ve İçten Yanmalı Araçlarda Bakım Farklılıkları

Otomobil üreticileri, dizel araçlarda ilk ağır bakımın araç 8 bin kilometreye ulaştığında yapılmasını öneriyor. Dizel araç bakımı, bunun haricinde yakıt sisteminin kontrolü bakımından da daha fazla ehemmiyet arz ediyor. Benzinli araç bakımının da aynı şekilde, tahriki sağlayan parçaların fazla olmasından dolayı sık sık yapılması gerekiyor.

Tüm bunlara karşılık elektrikli araçlar, tahrik için sadece 10 küsur parçadan oluşması ve yağ-sıvı gibi ihtiyaçlara sahip olmamasından dolayı minimum bakım istiyor. Dolayısıyla bu araçları bir yıldan uzun süre hiç bakıma götürmeden kullanmak dahi mümkün oluyor. Bu da elektrikli araçların avantajlarını kullanıcı nezdinde ikiye katlıyor!

Elektrikli araçlar hakkında tüm merak ettiklerinizin yanıtı için EV Hedef Filo’yu takipte kalın!