Elektrikli Araba Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kara yollarını kullanan motorlu araç sürücülerinin, araçlarının bakımını düzenli olarak yaptırmaları gerekiyor. Bu, trafikte güvenliği sağlamak adına oldukça büyük önem taşıyor. Peki, bir elektrikli araç için muayene süreci nasıl işliyor olabilir?

Elektrikli Araba Muayenesi Nasıl Yapılır?

Elektrikli araçlar (EV: Electric Vehicles) çalışma prensipleri bakımından içten yanmalı motora sahip araçlardan büyük farklarla ayrılıyor. Elbette bu, EV’lerin düzenli muayeneye ihtiyaç duymadığı anlamına gelmiyor. Diğer araçlarda olduğu gibi EV’lerde de periyodik bakım çizelgesine uymak gerekiyor. Bu sayede daha güvenli ve uzun ömürlü bir kullanım mümkün oluyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de araç sürücülerine ait sorumluluklar yasalarla destekleniyor. Karayolları Trafik Kanununa göre trafiğe çıkan her araç kullanıcısının, araçlarının muayenesini zamanında yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Belli aralıklarla gerçekleştirilen zorunlu araç bakımları ise ülkemizde bu alanda yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK şirketi tarafından, uluslararası standartlara uygun olarak yapılıyor.

1.  Elektrikli Araba Muayene Süreci Nasıl İşliyor?

Çevreci oluşları ile tanınan elektrikli araçlar, geleneksel araçlardan daha farklı parçalara ve işleyişe sahip. Bu farklılık, araçların bakım sürecinde bir avantaj olarak öne çıkıyor. Motor muayenesi gerektirmeyen EV’lerde, benzinli araçlara göre çok daha az hareketli parça bulunuyor. Öyleyse EV’ler muayene süreci içerisinde hangi aşamalardan geçiyor olabilir? Gelin, birlikte inceleyelim:

1.1. Standart Bakım

Elektrikli araçlarda da her araçta olduğu gibi ilk önce araç kimliğine bakılıyor. Daha sonra araç güvenliği ve sürüş konforu için kritik öneme sahip olan aydınlatma ekipmanları, karoser, araç aksesuarları, yüksek gerilim kabloları, emniyet kemerleri, camlar ve korna gibi genel muayene noktaları kontrol ediliyor.

1.2. Lastik Rotasyonu

Eğer araç hizada seyretmiyor ve sağ ya da sol tarafa doğru çekiyorsa bu, lastik rotasyonu yapılması gerektiğine işaret ediyor. Araç lastiklerinin eşit bir şekilde aşınması ve ömürlerinin uzaması için lastikleri altı ayda bir mevsimlere göre değiştirmek daha doğru oluyor. Böylece araçta denge kaybı oluşmasının önüne geçilebiliyor.

1.3. Fren Sistemi Kontrolü

EV’lerde standart ve rejeneratif olmak üzere iki çeşit fren sistemi kullanılıyor. Rejeneratif frenleme, bataryayı şarj etmek için zaman zaman motoru jeneratör olarak kullanıyor. Temiz fren hidroliği kullanıldığı sürece EV frenleri, geleneksel araçlardaki standart frenlere kıyasla daha uzun süre dayanabiliyor.

1.4. Batarya Kontrolü

Elektrikli araçlarda batarya, gerek motorun çalışmasını gerekse de güvenliği sağlama konusunda EV’lerin en önemli bileşenlerinden birini oluşturuyor. Belirli bir ömre sahip olan bataryaların, herhangi bir erken aşınma ya da sızıntı durumu olup olmadığını tespit etmek için belirli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor.

1.5. Yazılım Güncelleştirmeleri

Birçok yeni teknolojiyi de beraberinde getiren EV’ler, sahip oldukları az sayıda parça ve pek çok donanımla adeta dört tekerlek üzerinde hareket eden bilgisayarlara benziyor. Elektrikli araç üreticileri de bu teknolojiyi geliştirerek araç performansını iyileştirmenin yollarını arıyor. Bunun sonucunda, EV’lere ara sıra yazılım güncelleştirmeleri gelebiliyor.

2.  Elektrikli Araç Bakım Planı Örneği

2019 Chevrolet Bolt EV için Bakım Planı
Her ay (araç sahibi tarafından) Lastik basıncı kontrol edilerek gerekli durumlarda hava pompalanır. Cam sileceği sıvısı kontrol edilerek eksikse doldurulur.
12 bin kilometrede bir (yaklaşık) Lastik rotasyonu, şarj modülü, batarya, araç aksesuarları, dönüştürücü, sıcaklık sistemi, frenler, gaz pedalı kontrol edilir. Bataryada sızıntı var mı bakılır.
Yılda iki kez Yol tuzu gibi aşındırıcı materyaller, aracın alt gövdesinden sadece su ile yıkanır.
24 bin kilometrede bir (yaklaşık) Ön cam sileceklerinin lastikleri değiştirilir.
58 bin kilometrede bir (yaklaşık) Kabin hava filtresi değiştirilir.
120 bin kilometrede bir (yaklaşık) Kaputun gazlı amortisörleri değiştirilir.
Beş yılda bir Araç soğutma sıvısı boşaltılıp yenilenir. Fren hidroliği değiştirilir.
Yedi yılda bir Klima kurutucusu değiştirilir.

3.  Elektrikli Araç Muayenesindeki Farklılıklar Nelerdir?

Elektrikli araçlar hala geleneksel araçlara kıyasla pahalıya mal oluyor fakat uzun vadede işler tersine dönüyor. EV’lerin periyodik bakım maliyetlerinin geleneksel içten yanmalı araçlara nazaran az olması sayesinde, elektrikli araç sürücüleri seneler içinde nakit tasarrufu sağlıyor.

3.1. Daha Az Parça Daha Çok Tasarruf

Araştırmalara göre EV kullanıcıları, geleneksel otomobil kullanıcılarının düzenli muayene harcamalarının yaklaşık üçte birini harcıyor. Çünkü elektrikli araçlarda periyodik bakım gerektiren yakıt tankı, vites kutusu, debriyaj balatası, pistonlar, egzoz sistemi ve yağ ile su pompası gibi bileşenler bulunmuyor. EV’lerin kablolar, çekiş bataryası ve şarj girişi gibi yüksek voltajlı elektrik sistemlerine dair kontrollerinin sağlanması gerekiyor. Aynı zamanda fren aşınması da rejeneratif frenleme nedeniyle önemli ölçüde azalıyor.

3.2. Egzoz Muayenesi Muafiyeti

Trafikte her gün geleneksel araçlar tarafından etrafa çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden egzoz gazları salınıyor. Egzoz çıkışına sahip motorlu araç sürücülerinin, araç muayenesinden önce egzoz emisyonu ölçümünü yaptırmış olmaları gerekiyor. Elektrikli araçlarda ise egzoz borusu bulunmuyor. Dolayısıyla egzoz salınımına yol açmayan EV’ler, bu gazın çevreye ne denli zarar verdiğinin tespitine yönelik yapılan egzoz emisyon muayenesinden de muaf tutuluyor.

Elektrikli araçları keşfetmek için daha kat edecek çok yolumuz olacağa benziyor. EV’lere dair merak ettiğiniz soruların yanıtları ise Hedef Filoayrıcalığı ile tek tık uzağınızda!