Elektrik Alacaksın Part 1: Renault Zoe

Türkiye pazarında, yüzde 100 elektrikli araç olarak, kendi sınıfının dikkat çekenlerinden biri olan Renault Zoe’nin özelliklerini birlikte inceleyelim.

Elektrik Alacaksın Part 1: Renault Zoe

Birçok elektrikli araçta olduğu gibi Renault Zoe de lityum-iyon bir bataryaya sahip. 0’dan 100 km’ye 13,2 saniyede çıkan Zoe, tek şarj ile 400 km yol yapabiliyor. Elbette menzil daha önce de belirttiğimiz gibi hava ve yol şartları, kullanım şekli gibi parametrelere göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle maksimum menzil 400 km olarak görünse de Zoe’nin ortalama 200-300 menzil arasında performans sergilediğini söyleyebiliriz.

Maksimum 135 km/s hıza çıkabilen Zoe, aynı zamanda 41 kWh enerji kapasitesine sahip. Kullanıcılar için en belirleyici konulardan biri olan şarj konusuna gelecek olursak; Zoe’yi şarj edebilmek için ev tipi şarj kablosu ve 220 voltluk bir prize ihtiyacınız var. 2.5 saatte %100’e yakın şarj olan Zoe’nin gerek menzili, gerekse şarj özellikleri düşünüldüğünde klasik bir şehir arabası olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Tasarım olarak Renault Clio ile hemen hemen aynı kasaya sahip olan Zoe, Türkiye gibi park sorunu olan ülkeler için avantajlı sayılabilecek bir boyutta.

Renault Zoe’nin 2020 yılında yenilenecek versiyonunda menzilinde ve özelliklerinde birtakım değişikliklerin de meydana geleceğini belirtelim.