Amazon’un Otonom Araç Şirketi Zoox, Robottaksi’sini Tanıttı

Geçtiğimiz Haziran ayında Amazon tarafından satın alınan sürücüsüz araç geliştiren start up Zoox, ilk robot taksi prototipini tanıttı. "Built for riders, not drivers!" (sürücüler için değil biniciler için) sloganıyla tanıtılan robottaksi, tam otonom bir elektrikli araç.

Amazon’un Otonom Araç Şirketi Zoox, Robottaksi’sini Tanıttı

Sıradan sedan bir araç modeline göre biraz daha kısa olan robot taksi, 133kWh batarya kapasitesi ile tek bir şarjla 16 saat kesintisiz çalışabilecek. 4 tekerleği bulunan araç, her iki yöne de gidip gelebilecek şekilde tasarlandı. Maksimumda saatte 121km hıza ulaşabilen Robot taksi, 3.63 metre uzunluğunda ve 4 kişilik araç kapasitesine sahip.

Zoox'un açıklamalarına göre araç, kompakt alanlarda manevra yapabiliyor ve geri gitmeye gerek kalmadan yön değiştirebiliyor. Araçta kameralar, radar ve lidar, aracın dört köşesinin tamamında 270 derecelik bir görüş alanı sağlıyor. Araçtaki hassas sensörler sayesinde araç 150 metre ilerisindeki objeleri görebilecek.

Ayrıca araç güvenli bir airbag sistemine ve konforlu bir iç tasarıma sahip. Her koltukta ise minik ekranlar ve göstergeler mevcut.

Robot taksinin ne zaman üretileceği ve trafiğe ne zaman çıkacağı ya da Amazon’un paketlerini taşıyan bir araç olup olmayacağı hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.